A+ A A-

Nieuws

Opening Jeu-de-Boulesbaan

Er hebben al heel wat ballen gerold, maar eindelijk was het dan zover, onze jeu-de-boulesbaan is officieel geopend. Vanwege corona liet het moment even op zich wachten, maar onder een lekker zonnetje, met een groot aantal enthousiaste aanwezigen, was het dan zover.

De jeu-de boulesbaan op het dorpsplein is ontstaan vanuit een inzending van Jos van Dommelen voor het Beste idee van Ommel, een initiatief van Dorpsraad Ommel om de leefbaarheid van het dorp impulsen te blijven geven. Het veelvuldig gebruik van de baan, zowel door heren- als dames-teams, en de sociale contacten die hieruit voortkomen, getuigen van de waarde van deze burgerinitiatieven.

Start bouwplan Haazenakker

Onthulling bouwbord

Op woensdag 9 maart onthulden wethouder John Bankers en Jan Aarts van Dorpsraad Ommel het bouwbord van het nieuwe bouwplan Haazenakker, een zijtak van de Kloosterstraat.

Er worden 22 woningen gebouwd: 10 tweekappers, 8 patiowoningen, 2 vrijstaand geschakelde woningen en 2 woningen in een boerderij. Die boerderij wordt teruggebouwd in dezelfde stijl als de vorige, die gesloopt is.

Bij interesse kun je contact opnemen via info@gerrykantersmakelaardij.nl of 0493-380951.De start van de bouw is net na de bouwvak.

De oplevering van de woningen wordt eind 2023 verwacht.

Start bouwplan Kloosterstraat

Start verkoop!

Op korte termijn start de verkoop van het nieuwbouwproject nabij de Kloosterstraat in Ommel, welke door Hartman Bouwbedrijf wordt gerealiseerd. Het bouwplan omvat 22 woningen bestaande uit 8 patiowoningen (vanaf €320.000,- v.o.n.), 10 tweekappers (vanaf €333.000,- v.o.n.), 2 vrijstaand geschakelde woningen (vanaf €373.500,- v.o.n.) en 2 tweekappers in boerderijstijl (prijzen nog niet bekend). De verkoop van het project wordt verzorgd door Gerry Kanters Makelaardij. Bij interesse kun je contact opnemen via info@gerrykantersmakelaardij.nl of 0493-380951.

Beste idee van Ommel 2021

Foto: Hein van Bakel

Trambaanbocht Diesdonk

In de goedbezochte jaarvergadering van Dorpsraad Ommel werd het door buurtschap Diesdonk ingebrachte idee “Trambaanbocht Diesdonk” benoemd tot het Beste idee van Ommel 2021.

Het voorstel tot aanpak van de picknickplaats op de Diesdonk slaat twee vliegen in één klap: het moet zowel de overlast terugdringen als een stukje cultureel erfgoed bewaren. Wie weet nog dat er voorheen een tram tussen Helmond en Asten reed? De rails hebben er zo’n dertig jaar gelegen en de structuren liggen er nu nog. Je kunt aan de verhogingen zien waar de rails hebben gelopen.

Het idee is om dit stukje cultuurhistorie van de Diesdonk daar herbeleefbaar te maken. Er zijn hele leuke, spannende verhalen over, die allemaal goed zijn gedocumenteerd. Het geheel wordt nu als burgerinitiatief opgepakt. Hierover is al contact met de gemeente, ook dankzij de buurtbewoners die al het nodige voorwerk hebben gedaan.