Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Nieuws

75 jaar vrijheid in Ommel

Op zondag 22 september staan we stil bij 75 jaar vrijheid in Ommel.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de levenspaden van mensen uit binnen- en buitenland elkaar gekruist en zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers heeft deze uiteenlopende verhalen verzameld en vertelt ze door. Zo worden toen en nu, plaatsen en mensen met elkaar verbonden.

Lees meer...

Bouwen in Ommel

Vorig jaar schreven wij in de nieuwsbrief al dat de molens langzaam malen. Nog steeds wachten we op de (tussen)uitspraak van de Raad van State op het ingediende bezwaar tegen de vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan met betrekking tot de bouw van 22 woningen aan de Kloosterstaat. Tot die tijd blijft het onzeker wat de mogelijkheden hier zijn.

Lees meer...

Activiteiten Vereniging Ommel

Op 28 september 2019 is het weer burendag. Ook dit jaar schenkt de AVO weer aandacht aan deze dag en organiseren we een BBQ, in samenwerking met café de Pelgrim.

Aanvang: 18.00 uur

Lees meer...

Toekomstagenda Asten2030

Ommel plus 1000 inwoners

Tijdens de jaarvergadering afgelopen maart hebben we uitgebreid stil gestaan bij de stand van zaken. Nog even de hoofdlijnen. 2018 hebben we benut om binnen de gemeente Asten alle neuzen in de juiste richting te krijgen. Dat is gelukt. Ook zijn we tijdens dat traject in contact gekomen met CRA Vastgoed Eindhoven. Gemeente Asten, CRA Vastgoed en een werkgroep van Dorpsraad Ommel zijn nu gezamenlijk bezig met het vervolgtraject.

Lees meer...

Nieuws uit Ommel