Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Nieuws

Beste idee van Ommel 2021

Foto: Hein van Bakel

Trambaanbocht Diesdonk

In de goedbezochte jaarvergadering van Dorpsraad Ommel werd het door buurtschap Diesdonk ingebrachte idee “Trambaanbocht Diesdonk” benoemd tot het Beste idee van Ommel 2021.

Het voorstel tot aanpak van de picknickplaats op de Diesdonk slaat twee vliegen in één klap: het moet zowel de overlast terugdringen als een stukje cultureel erfgoed bewaren. Wie weet nog dat er voorheen een tram tussen Helmond en Asten reed? De rails hebben er zo’n dertig jaar gelegen en de structuren liggen er nu nog. Je kunt aan de verhogingen zien waar de rails hebben gelopen.

Het idee is om dit stukje cultuurhistorie van de Diesdonk daar herbeleefbaar te maken. Er zijn hele leuke, spannende verhalen over, die allemaal goed zijn gedocumenteerd. Het geheel wordt nu als burgerinitiatief opgepakt. Hierover is al contact met de gemeente, ook dankzij de buurtbewoners die al het nodige voorwerk hebben gedaan.

Kerstwensaktie

Tekenwedstrijd MariaoordOmmel "Park van Vrede"

Doe mee aan deze tekenwedstrijd en laat je inspireren door ons mooie dorp Ommel.

Aan deze tekenwedstrijd mogen alle jongens en meisjes uit Ommel t/m 15 jaar meedoen. Je mag tekenen, maar ook schilderen, Formaat: maximaal A4, staand of liggend. In de tekening moeten de thema’s vrede en kerstsfeer nadrukkelijk terug te vinden zijn. Het is mooi om in de tekening herkenbare elementen zoals de kerktoren, processiepark, elementen uit het processiepark, het dorpsplein terug te zien.

Schrijf op de achterkant je contactgegevens

Uiterst inleverdatum: 28 november 2021

Tekening in te leveren op Pastoor Vogelsstraat 1 te Ommel

Prijs:

De gekozen tekening zal twee weken voor kerstmis bij alle huizen in Ommel op de deurmat vallen in de vorm van een kerstkaart. Aan de andere zijde is de mogelijkheid om een persoonlijke kerstwens te schrijven die dan in de kerstboom op het “Onze Lieve Vrouweplein” in Ommel gehangen kan worden.

Flyer

Herdenking 2021

We wennen er nooit aan, die stilte op 4 mei 's avonds om acht uur. En het is heel goed als dat zo blijft, want elk jaar wordt zo stil gestaan bij de verschrikkingen van de oorlog en de waarde van vrijheid.

Zo stond ook Dorpsraad Ommel stil bij de Ommelse oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Er zijn bloemen gelegd bij beide herdenkingsplekken, om zo het leed van de oorlog op passende wijze te herdenken.

Herdenking

Raad stemt in met dorpsvisie

Als belangrijke stap binnen het groot burgerinitiatief Ommel 1000+ is er door dorpsraad, gemeente en stedenbouwkundig buro SRO een dorpsvisie opgesteld. Deze werd op dinsdag 9 maart door Arie Liebregts en Toon van den Heuvel gepresenteerd aan de gemeenteraad. De dorpsvisie is niet gegoten in beton, maar bevat samenhangende mogelijkheden voor grootschalige woningbouw, gepaard gaand met kwaliteit van wonen. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met deze dorpsvisie, waarmee kan worden gestart met verdere uitwerking, maar natuurlijk niet voordat onze inwoners zijn geinformeerd.

In het rechterkader vindt u een link naar de presentatie van de dorpsvisie.

Nieuws uit Ommel