A+ A A-

Boomfontein

Boomfontein

Plaats: Onze Lieve Vrouweplein (2010)

Het werk stelt een (levens)boom voor met bladeren in de vorm van de handen van de Ommelse kinderen van de basisschool. De boom en bladeren zijn gegoten in brons. Met de handen van de kinderen in de boom wordt benadrukt dat het object daadwerkelijk van de Ommelse gemeenschap is en door haarzelf mede tot stand is gebracht. Het kunstwerk brengt saamhorigheid, verbondenheid en gemeenschapszin van de Ommelse bevolking tot uiting. Het stromend water symboliseert de vitaliteit, de levensdrager van de Ommelse gemeenschap.

Oorlogsmonument Slachtoffers Ommel

Oorlogsmonument slachtoffers Ommel

Plaats: Plein voor de kerk (2009)

"Vergeten is ballingschap, herinnering is bevrijding"

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers gevallen in Ommel 1940-1945.

Herdenking Drama Ommels Eindje

Herdenking Drama Ommels Eindje

Plaats: Jan van Havenstraat/Kennisstraat (2019)

Voor de viering van 75 jaar vrijheid werd door Stichting Crossroads Brabant het project Brabant Remembers opgezet. Daarin stonden 75 levensveranderende persoonlijke oorlogsverhalen centraal, voor elke Brabantse gemeente één. De stichting koos het tragische lot van de Ommelse families Michiels en Klaus - die bij de bevrijding enorme offers brachten - tot de meest aangrijpende oorlogsgebeurtenis in de gemeente Asten. Ter herdenking is een monument opgericht op de plek waar het drama zich afspeelde.

Oorlogsmonument De Berken

Oorlogsmonument De Berken

Plaats: Natuurgebied De Berken, aan de oever van de Aa (2006)

Sta een ogenblik stil op deze plek waar op 23 april 1944 een Lancaster neerstortte, waarbij 7 bemanningsleden om het leven kwamen voor onze vrijheid.

Social Sofa

Social Sofa

Plaats: Gemeenschapshuis De Kluis (2012)

Namens 'Asten klinkt als een klok' in het kader van Asten 800 jaar werd in 2012 aan Ommel een schenking gedaan in de vorm van een Social Sofa welke door de ONA werd gefinancieerd. Het is een betonnen bank welke in kale vorm werd geleverd en door vele vrijwilligers werd beplakt volgens een ontwerp van de Ommelse basisschool. De bank heeft als opschrift "Samen staan we sterk".