A+ A A-

Het is heel bijzonder dat in een dorp als Ommel beeldende kunst zo toegankelijk is, dat eenieder kan ontdekken wat voor talent hij of zij heeft.

Onder de naam "Ommel Expo" is een groep van 7 schilders actief bezig om elke 2 jaar een expositie te organiseren in gemeenschapshuis de Kluis. Dit zijn Anja Verberne, Ans Smits, Elmie Verhees, Marga Henselmans, Patricia Verbakel, Wim vd Boogaard en Anita Hoebergen.

De 1e expositie, in 2015, was een groot succes. Tijdens deze expositie werden ongeveer 70 werken getoond, waarvan iedere kunstenaar een schilderij uitgewerkt had dat aansloot binnen het gezamenlijk thema "Ommel".

In 2017 was een 2e expositie met als gezamenlijk thema "zelfportret" wederom een groot succes. Het Eindhovens Dagblad besteedde extra aandacht in de krant met een uitgebreid interview en foto's.

Voor 2020 was een 3e expositie gepland, ditmaal met gastkunstenaars uit Ommel, maar helaas is deze in verband met corona gecanceld. Het thema van dit jaar was "bevrijding".

Uit de groep van Ommel Expo zijn ook nog 2 groepen zelfstandig actief:

  • Anja Verberne met haar schilderschool "Anjasatelier" met schildersles voor beginners en gevorderden en thuisexposities. Voor meer informatie anjaverberne@zonnet.nl ; www.anjasatelier.nl
  • Anita Hoebergen met kunstgroep "Art and So". Deze groep organiseert ook elke 2 jaar exposities in de Kluis, deze worden gehouden in dat jaar dat "Ommel Expo" niet exposeert, recentelijk in 2013, 2016 en 2018.Zie voor informatie www.anitahoebergen.nl

Dit betekent dat er elk jaar iets is te beleven op het gebied van beeldende kunst. Talenten in Ommel, we zijn er trots op!