A+ A A-

Onis Welzijn en Computer Hobbyclub Asten gaan samenwerken onder de naam

Digitaal KompAS

Een mooie toepasselijke naam: een kompas wijst je de weg en is verder een middel om je doel te bereiken. Verder verwijzen de hoofdletters AS ook nog naar de plaatsnamen van het gebied waar in wij werken.

Met ingang van maandag 3 februari 2020 kan iedereen elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur bij het Digitaal KompAS terecht op de Kerkstraat 10 in Asten.
Enthousiaste, deskundige vrijwilligers staan voor u klaar. Zij zullen u met al uw vragen hartelijk ontvangen en u helpen waar zij kunnen.

Tijdens deze ochtend is er voor ieder koffie met wat lekkers om de start van deze mooie samenwerking een feestelijk tintje te geven.

Een samenwerking die bijna als vanzelfsprekend verder vorm krijgt door het gezamenlijk streven naar een betere digitale basisvaardigheid voor meer (jong-)volwassenen in Asten en Someren.
Digitaal basisvaardig zijn is immers meer en meer een voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving.

Omdat de vraag naar ondersteuning bij digitale vaardigheden steeds vaker gesteld werd, was Onis op zoek naar een manier hoe zij de inwoners van de gemeentes Asten en Someren bij deze vraag konden helpen.
In de Computer Hobbyclub Asten vonden we een groep gedreven vrijwilligers die zich graag aansloten bij Onis.

Door onder andere krachten op deze manier te bundelen wil Onis Welzijn van betekenis zijn bij de doelstelling van de gemeenten Someren en Asten om ook het thema digitale basisvaardigheid duidelijk op de agenda te zetten en meedoen in de steeds meer digitale samenleving te ondersteunen.

Laagdrempelig, lokaal, met inzet van vrijwilligers in een sfeer van ontmoeting en samen- doen.

“waar mensen meer (digi-)taal basisvaardig zijn, zullen zij gemakkelijker en beter een positie in kunnen nemen op de arbeidsmarkt, hun administratie beter kunnen verzorgen, gezonder leven en met meer zelfvertrouwen en plezier deel kunnen nemen aan de samenleving”

Dus heeft u een probleem met uw computer, wilt u graag leren hoe u een mailtje verstuurt , handig leren om gaan met uw smartphone, iets leren opzoeken op google, een app op uw I-Pad wilt installeren óf heeft u een andere digitaal-vraag?

Wees van harte welkom!