Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Ommel krijgt café weer terug...

Het heeft gelukkig niet lang geduurd, maar er is weer bedrijvigheid in het café van Ommel. Er wordt momenteel hard gewerkt om het café weer in ere te herstellen. De buitengevel heeft al een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan. Muren en kozijnen worden geschilderd, en in het café wordt ook alles opgefrist en gereed gemaakt.

Met de kermis willen ze zeker weer in bedrijf zijn, geven de nieuwe uitbaters aan.

Vanuit Ommel wensen wij hun veel succes met het opstarten van het café. 

Kennedymars 2018 door Ommel

Kennedy-mars in Ommel zaterdag 7 juli 2018

Dit jaar komt de Kennedymars door Ommel.
De doorkomst is daar vanaf 20.00 uur tot …..
Onder het motto van “NOG NOOIT IN OMMEL GEWEEST………. KOM NOU 11
worden de lopers bij gemeenschapshuis de Kluis muzikaal ontvangen door muziek van blaaskapel d’Ommelaers en ondersteunt worden door de Carolientjes.
Tevens zal een een groot gezellig terras ingericht worden voor het publiek zodat ook zij kunnen genieten van de doortocht van de Kennedymars in Ommel.
Aanvang; vanaf 19.30 uur.
 
 

Whatsapp buurtpreventie van start

WhatsApp buurtpreventie heeft als doel de aandacht te vestigen op het voorkomen van woninginbraken en criminaliteit in de woonwijk. 'Gelegenheid maakt de dief’, dus criminaliteit ontstaat op het moment dat een gemotiveerde dader, een potentieel doelwit en de afwezigheid van bewaking samenkomen. Onder bewaking valt het surveilleren door agenten, aanwezigheid van camera’s en sociale controle. Naast de interventies van de overheid, gemeentes of steden kan je meer controle en beveiliging in een buurt creëren door meer focus te leggen op burgertoezicht. Ommel heeft maar liefst 5 Whatsapp buurtpreventie groepen opgestart zodat iedere inwoner kan deelnemen.

Wil je meedoen, lees eerst de spelregels en meld je aan op de: Buurtpreventie informatie pagina.

Nieuws uit Ommel