Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Plan Ommeloo

Op een inbreidingslocatie aan De Loo en de Pastoor van Ervenstraat te Ommel is in 2016 een nieuwbouwproject bestaande uit 10 woningen gerealiseerd. Aannemersbedrijf Geven BV uit Asten fungeerde hierbij als ontwikkelaar en bouwer van het project. Het project bestond uit 5 starterswoningen, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 1 vrije sectorwoning. De woningen zijn samen met de kopers in een traject van een jaar ontwikkeld waarbij de kopers veel inspraakmogelijkheden hadden om de woningontwerpen op hun wensen af te stemmen.

Na een voortvarende start van de bouw werd op donderdag 15 oktober 2015 de officiële start bouw feestelijk gevierd. Tijdens deze viering werd door wethouder Huijsmans en John Megens, als toekomstig bewoner en één van de kartrekkers van het bouwproject, het bouwbord onthuld van Plan Ommeloo te Ommel.

In juni en juli van 2016 zijn de woningen door aannemersbedrijf Geven BV gefaseerd opgeleverd, waarna de kopers zich op de laatste afwerking konden richten. Zoals we inmiddels hebben gemerkt, hebben de kopers van de woningen vrij veel inspraak gehad in de invulling van de woningen. Iedere woning is anders, zowel van buiten als van binnen. Zo ook is het opleveringsniveau van de woningen verschillend. Enkele woningen zijn bijna ‘casco’ opgeleverd, terwijl andere woningen bij oplevering nagenoeg volledig zijn afgewerkt. Kort erna zijn de kopers de huizen druppelsgewijs gaan bewonen. Ommel is blij met de totstandkoming van dit mooie nieuwbouwproject! Op naar een vervolg…..?

Heb jij ook bouw- of woonplannen en wil je graag weten wat de mogelijkheden in Ommel zijn? Neem dan contact op met de werkgroep “Bouwen in Ommel” via e-mail: Bouweninommel@ommel-info.nl 

 

 

 

Nieuws uit Ommel