Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Rob-knoops-plan-Kloosterstraat-8

OMMEL - Voor een stad is de bouw van zeventien woningen bepaald niet bijzonder. Voor een klein dorp als Ommel daarentegen betekent dat juist het grootste bouwplan voor de komende jaren. Ontwikkelaar Steinvast bv wil de woningen bouwen op een lap grond achter de boerderij van de familie Kaag aan de Kloosterstraat 8, midden in het dorp.

"Het is zeker een ambitieus plan, maar het moet ook betaalbaar zijn. Het is een grote locatie en er moet een nieuwe weg aangelegd worden. Daarom peilen we nu eerst de exacte behoefte", zegt directeur Wendy Waals van Steinvast.

De projectontwikkelaar hield een informatieavond in gemeenschapshuis De Kluis. De zaal zat vol, maar dat zegt volgens Waals nog niet veel. Het moet nog leiden tot concrete interesse in aankoop van een woning. Steinvast mikt met name op starters en senioren die een huis willen kopen waarin ze oud kunnen worden. "We houden rekening met de Ommelse wens. Starters uit dat dorp hebben andere wensen dan bijvoorbeeld starters uit Helmond. In Ommel wil iedereen zeker een achterom en een klein stuk grond."

Het aantal woningen kan overigens nog wijzigen. "Als er veel behoefte is aan rijtjeswoningen dan gaat het aantal omhoog. Wil men liever vrijstaand wonen, dan komen er minder woningen."

Bron: www.ed.nl

Nieuws uit Ommel