Website voor de Ommelse gemeenschap

A+ A A-

Bron: Ed.nl

Op 75 jarige leeftijd is de oud-pastoor van Ommel, Kees Smit overleden. Kees werd op 3 november 1941 geboren in Den Haag en volgde zijn priesteropleiding bij de paters Montfortanen. Op 6 april 1968 werd Kees tot priester gewijd en ging als missionaris werken op het eiland Borneo in Indonesië. Na zijn terugkeer in Nederland, werd hij in 1997 benoemd tot pastoor van de Onze Lieve Vrouwe Praesentatiekerk te Ommel, waar hij werkzaam was tot begin 2012. Vanwege zijn broze gezondheid ging Kees terug naar zijn communiteit in Schimmert in Limburg. Omdat Kees steeds meer zorg nodig had, verhuisde hij in januari 2016 naar het zorgcentrum "Op den Toren" in Nuth, alwaar hij vrijdagmorgen 23 december 2016, is ontslapen in de Heer.

Op donderdag 29 december 2016 zal om 11:00 uur de uitvaartplechtigheid worden gehouden in de Sint Remigiuskerk te Schimmert (Montfortstraat 2, 6333 BL). Aansluitend wordt hij begraven bij zijn confraters op het kerkhof aldaar.

Mogen de goede God Kees nu belonen voor al zijn goede werken die hij heeft verricht in Borneo en vooral ook voor onze parochiegemeenschap in Ommel. Dat hij moge rusten in de vrede van de Heer.

Zij die naar de uitvaart van Pastoor Smit willen gaan, zijn door de paters Montfortanen van harte uitgenodigd om naar Schimmert te komen. Ook bent u daarbij uitgenodigd voor de koffietafel. Hiervoor graag even contact opnemen met Kapelaan Harold van Overbeek 0493-691415 of dit nog mogelijk is wat betreft doorgeven aantallen, en hij kan u tevens melden wie er nog meer gaan en met wie u eventueel mee zou kunnen rijden.

 

Foto bron: Ed.nl

Nieuws uit Ommel